BOMULDSSATIN

Stemning_print

Vi har alle haft sengetøj i satin på et eller andet tidspunkt. Den form for satin gør det meget svært at sove med da det er så glat at man nærmest glider ud af sengen hver gang med bevæger sig lidt. Denne form for satin er lavet af polyester, også kaldet polyester satin. Polyester er et stærkt materiale, men problemet er at der ikke er særlig åndbart og samtidig syntetisk fremstillet. Derfor tager mange også benene på nakken og løber når de støder på satin. Det er der dog ingen grund til. Satin vævningen er nemlig super lækker, hvis den blot væves i bomuld i modsætning til polyester.

SATIN VERSUS PERCALE

Næsten alle har haft sengetøj i satin på et eller andet tidspunkt. Den form for satin gør det meget svært at sove med da det er så glat at man nærmest glider ud af sengen hver gang med bevæger sig lidt. Denne form for satin er lavet af polyester, også kaldet polyester-satin. Polyester er et stærkt materiale, men problemet er at der ikke er særlig åndbart og samtidig syntetisk fremstillet. Derfor tager mange også benene på nakken når de støder på satin. Det er der dog ingen grund til. Satinvævningen er nemlig utrolig lækker og elegant, hvis den blot væves i bomuld i modsætning til polyester.

Satin er en en garn under tre garn over-vævning. Denne fler-tråd vævning er hvad der giver bomuldssatin sin utrolige flotte silkeagtige følelse og glans. Satin er tættere og tungere end percale grundet denne vævning. Derudover væves bomuldssatin i 200 TC eller derover, hvilket gør den varmere og lækker blød og ideel til hele året rundt. Vi har et stort udvalg af sengetøj i bomuldssatin, se bare her.

Percale er en klassisk  lærredsvævning og er især kendt for sin matte finish og kølige og sprøde følelse. Den klassiske lærredsvævning er den mest almindelige og væves ved en garn under og en garn over-metoden. Denne type vævning gør desuden sengetøjet særdeles let og åndbart. Dette gør bomuldspercale sengetøj det naturlige valg for folk, der får det særlig varmt om natten. Samtidig er denne vævningstype kendt for dennes holdbarhed.