BOMULDSPERCALE 

Percale

Bomuld er en fiber, der vokser rundt om frøene på en bomuldsplante, også kaldet genus gossypium. Der menes at findes over 40 forskellige arter af bomuld på verdensplan, men kun 5 bruges kommercielt. Disse fibre bruges som råstof i tekstilindustrien, hvilket forklarer at mange kender bomuld fra tøj og sengetøj. Bomuld samles og spindes til tråd eller garn som så kan bruges til tekstilproduktion. Efter forarbejdning af bomuldsfibrene, består de hovedsageligt af cellulose (stivelse). Bomuld bruges særligt på grund af dennes åndbare egenskab og er også derfor det mest brugte til beklædning i verden. Mennesket har aktivt dyrket bomuld i 3000 år, men fiberen kan dateres tilbage fra 5800 f.kr.

DYNEBETRÆK I BOMULDSPERCALE

Alle kender efterhånden det med at vende og dreje sig i sengen om natten fordi det er ubehagelig varmt. Hvis du kender til om vågne om natten, uanset om du sveder når du sover, eller fordi vejret er varmt, så kan det være på tide at opgradere til et sengesæt i bomuldspercale.

Percale er en klassisk  lærredsvævning og er især kendt for sin matte finish og kølige og sprøde følelse. Den klassiske lærredsvævning er den mest almindelige og væves ved en garn under og en garn over-metoden. Denne type vævning gør desuden sengetøjet særdeles let og åndbart. Dette gør bomuldspercale sengetøj det naturlige valg for folk, der får det særlig varmt om natten. Samtidig er denne vævningstype kendt for dennes holdbarhed.