HVAD ER BAMBUS?

Stemning_bred

Bambus er en samlet betegnelse for forveddede græsser fra subtropiske og tropiske egne og dermed teknisk set græs. Bambus omfatter ca 1000 forskellige arter. Bambus kan vokse 30 centimeter i døgnet. Der findes arter der kan vokse næsten en meter om dagen. De største bambus kan blive 40 meter høje.

Sengetøj i bambus har været meget populært i USA. Bambussengetøj er blevet populært i Danmark og salget af bambussengetøj er steget eksplosivt i Danmark de seneste par år. Det er én helt særligt grund til. Det siges nemlig at hvis man først har prøvet bambus sengetøj, så vælger man aldrig noget andet igen. Bambusfiberen har nemlig en række egenskaber der gør den utrolig velegnet til sengetøj. Bambus absorberer sved og fugt bedre end bomuld og hør og leder fugten væk fra kroppen. Derudover er bambusfiberen i forhold til førnævnte materialer antibakterielt, økologisk og bæredygtigt. Bambussengetøj siges at have forbedret søvnen bemærkelsesværdigt for mange. Bambussengetøj passer særligt til folk der oplever at have det for varmt om natten.

SENGETØJ I BAMBUS/BOMULD-MIX

Bambus er meget eftertragtet indenfor sengetøj og det er der en god grund til. Bambus er nemlig både temperaturregulerende og lugtafvisende. Det betyder at dynebetrækket er utrolig alsidigt og kan bruge alle årstider året rundt. Bambus har også den egenskab at det transportere sved væk fra kroppen og ud i rummet. Dette gør at dynen og dynebetrækket ikke fugtes som ved almindeligt sengetøj og det derved holder meget bedre. Vores bambus/bomuld-sengetøjet er satinvævet, med ekstra tæt vævning. Se vores udvalg her. Dette giver også sengetøjet, sammen med bambusmaterialet, meget holdbarhed og sørger desuden for at sengetøjet ikke krøller lige så nemt.

BAMBUS EGENSKABER

Bæredygtig råvare

Bambus er en bæredygtig råvare. Dette skyldes bambusplantens hurtige vækst, der vokser hurtigere end nogen anden græstype i verden. Det betyder at den bliver hurtig fuldvoksen og dermed høstklar flere gange om året. Det betyder at det ikke er nødvendigt med skovrydninger for at udvinde bambusfiberen.

Blødt finish

Det endelige bambussengetøj velegner særligt til sengetøj, da det har en helt unik blødhed, der giver det en silkeagtig overflade. Silkesengetøj kan for nogen dog bliver for glat. Her minder bambus dog mere om bomuld og giver samtidig den lækre blødhed, der kendes fra bomuldssatin.

Temperaturregulerende

Mange siger at bambus sengetøj kombinerer de bedste egenskaber fra forskellige egenskaber. Eksempelvis er den blød ligesom bomuld og har temperaturregulerende egenskaber ligesom silke. Bambus sengetøj føles nemlig køligt mod huden varme nætter og holder godt på varmen i vintermåneder. Samtidig er bambus svedabsorberende, så du aldrig når at få det ubehagelig varmt eller fugtigt i bambus sengetøj.

Antibakterielt

Bambus sengetøj egner sig særlig godt til allergikere, herunder støvmideallergikere og allergi-astmatikere, da bambusfiberen har antibakterielle egenskaber, der gør den hel unik.